Har du brug for hjælp til at håndtere sorg?

Sorg kan føles som om alle følelser er i spil - på en gang

Siden du er landet lige her, er det måske fordi du har søgt efter en måde at lindre smerten af det tab, du har oplevet. Hvis ja, så er du kommet til det rette sted. For at skulle tilpasse sig en helt ny tilværelse uden den/det du elsker, kan være hårdt og helt uoverskueligt. 

Jeg ved, at tiden du bruger lige nu på at finde ud af, hvordan din verden kan hænge sammen kan tage tid. Det forstår jeg godt, og måske du oplever, at dit tab ikke kun påvirker dig, men også dit privatliv, nære relationer og arbejde. Det er helt naturligt, for når vi kæmper med sorgen og alle de følelser som følger med, så kan det være svært at skabe plads til andet i tankerne og livet. Så hvordan lever du dit liv, med det tab du har oplevet? Hvordan finder du en vej frem uden at lægge låg på dine følelser, uden at sidde fast i tabet, smerten og tristheden? 

Jeg kender til sorgen og jeg ved, at vi som mennesker sjældent er forberedt eller klædt på til at håndtere, når den kommer på besøg. For selvom sorg er en naturlig reaktion på et følelsesmæssigt tab, så er der meget tabu forbundet med sorgen. Dette kan være medvirkende til at der skabes distance mellem dig og dem omkring dig, når sorgen ikke forsvinder, ikke kan fixes eller gemmes væk med håbet om, at den går over af sig selv.

Kunne du tænke dig konkret og målrettet hjæp til at håndtere dit tab og sorgen, du oplever lige nu, blive i stand til at rumme den, forstå den og bearbejde den, uden at du skal genopleve smerten igen og igen? Så er du havnet det rette sted, et sted, hvor der er plads til dig og de følelser, du måske har båret rundt på længe. 

Kærlig hilsen

Jessie Egedal

Grief Recovery Specialist

Sådan hjælper et sorgforløb dig

Uanset om du ønsker at mødes med andre mennesker, som lige som du oplever sorg over et tab, i et gruppeforløb eller du ønsker at tage denne rejse alene, så handler et sorgforløb hos mig om at bearbejde det som er sket, ved at tage det første lille skridt med ønsket om at få det følelsesmæssigt bedre.

At få det bedre handler ikke om, at du skal glemme eller tage afstand til det som er sket, men at få det bedre følelsesmæssigt så du kan blive i stand til at finde en ny mening med livet, som det ser ud nu. Men for at kunne tage de første skridt, skal du have de redskaber, som skal til for at du kan forstå din sorg, hvordan den påvirker dig (både bevidst og ubevidst) og din omverden. 

Det vil være en rejse, som kræver du er villig til at være modig og at du er fuldstændig ærlig (overfor dig selv og mig) om alt det som er sket. Så du med de rette skridt vil opleve, at du kan begynde at bearbejde tabet, opleve forandringer ske i dig selv, din måde at leve på og ikke mindst mærke at du bliver stærkere og mere energifuld. Så du kan leve livet uden at være følelsesmæssigt fastlåst i smerten med frygt for, hvad fremtiden bringer.

Hvem er et sorgforløb for?

Et forløb er for dig som oplever at genkende dig selv i nogen af nedenstående:

 • Det er svært at navigere i dagligdagen
 • Du oplever, det er er svært at koncentrere dig (eks. du kan ikke samle tankerne om en bog, opgaverne på jobbet eller være følelsesmæssigt tilstede med dine nære relationer)
 • Du ved ikke, hvordan du skal komme videre, selvom dine omgivelser mener, det er på tide at lægge sorgen bag dig / give slip / komme videre
 • Oplever sorg fordi du ikke kan skabe den familie, du drømmer om uden at få hjælp gennem fertilitetsbehandling
 • Sorg over at dine nærmeste ikke forstår dig
 • Sorg over at abortere
 • Sorg over at miste din baby/barn
 • Sorg over at du ikke kan se vejen frem i livet efter dit tab
 • Sorg over du ikke længere tror på, du kan blive gravid
 • Sorg over at have mistet en du elsker (graviditet/barn partner/familiemedlem/kæreste eller ven)

Der findes lidt over 4o forskellige typer sorg - ens for dem alle er, at du med de rette redskaber og aktive trin imod forandring og healing, kan blive i stand til at håndtere din sorg på en sund måde.  

1-1 sorgforløb

8 ugers 1-1 sorgforløb - lær at navigere i sorgen og at vende tilbage til livet og glæden

8 ugers sorgforløb 1-1

Vi mødes 8 gange online eller fysisk i ca. 1 time med ca. 7 dage imellem. Du guides igennem en gennemtestet og evidensbaseret metode (pt. den eneste i verden som er evidensbaseret) med hjælp fra bog og øvelser, som du arbejder med mellem sessionerne. På denne måde klædes du på til at forstå sorgen, at navigere i den og ikke mindst lærer hvordan den bevidst/ubevidst påvirker dig i din dagligdag. Du vil også lære at takle og bearbejde den sorg, du måtte opleve, uanset om den netop er opstået eller om det er længere tid siden. Og påbegynde en healingsproces, hvor du mærker at din livskvalitet forbedres for hver gang vi mødes.

Med støtte hjælpes du til at finde en plads til sorgen, uden at du følelsesmæssigt bringes tilbage til fortidens smerte med frygt for fremtiden, så du kan være i livet igen. 

Læs mere om 1-1 forløbet

Sorggruppeforløb

Sorggruppeforløb for dig som ønsker at møde andre samme sted som dig

8 ugers gruppeforløb

Ved tilmelding til et gruppeforløb vil du være en del af en gruppe på op til 6 personer. Vi mødes over gange af ca 2 timers varrighed. For at du klædes aller bedst på vil du modtage en bog og øvelser, som du vil arbejde med mellem sessionerne, så du kan lærer at forstå sorgen, at navigere i den og ikke mindst blive bevidst omkring hvordan den påvirker dig i din dagligdag, På denne måde lærer du at forstå og bearbejde den sorg, du måtte opleve, uanset om den netop er opstået eller om det er længere tid siden. Igennem forløbet er fokus at du får det bedre følelsesmæssigt og lærer at se på det du har mistet, uden at du genoplever smerten ved tabet igen og igen.

Der starter løbende nye forløb op. Skriv dig op, og lidt om dit tab, så jeg kan matche dig et forløb bedst muligt.

Læs mere om gruppeforløb her

Myter om sorg

 • Tiden heler alle sår
  • tid som faktor heler ikke din sorg, men din sorg kan fade i styrke og virke mindre kaftfuld. Det vil være nødvendig at agere på din sorg og gennem bearbejdning af sorgen kan du heale de følelser som fylder.
 • Hold dig optaget
  • Ved at sætte gang i projekter eller engagere dig i opgaver på jobbet, så bliver der ikke så meget tid til at tænke. Men det er desværre ikke vejen igennem sorgen - for den vil være der indtil du har modet til at kigge på den. 
 • Erstat tomheden med en ny
  • En ny graviditet/ ny kæreste/ nyt job osv.) Så kommer du videre. En erstatning vil ikke udfylde tomrummet - det er lidt som at tisse i bukserne og så er du tilbage, hvor det gør ondt.
 • Vær ikke ked af det, det var ikke meant to be!
  • Denne sætning negligerer den sorg og tab som du oplever og du fratages muligheden fr at sørge og give plads til de følelser der er forbundet med dit tab. 
 • Vær stærk - for din familie / kæreste / børn.
  • Det kan være svært at være stærk, når du har allermest brug for, at andre er stærke for dig. 
 • Jeg lader dig være alene
  • Giv ham/hende plads til at sørge. Ved at du overlades til dig selv, overlades du også til at takle de svære følelser alene. Og du har ofte ikke ressourcerne til at takle så svære følelser alene.
   • Med sætningen skærmer vi os for den som er i sorg, enten fordi vi ikke ved hvordan vi håndterer disse svære følelser, eller også fordi vi fra barnsben har lært at triste følelser skulle ignoreres, holdes for sig selv eller håndteres alene på værelset.  
Advanced Grief Recovery Specialist og Fertilitetscoach Jessie Egedal hjælper dig med at finde en vej i mørket

Om mig

Hej, mit navn er Jessie Egedal

Jeg er certificeret mastercoach i 2011 og er igennem årene blevet uddannet og certificeret fertilitets- og Grief Recovery specialist i England. Jeg har ligeledes, gennem 5 år, arbejdet som frivillig rådgiver på Livslinjen, hvor jeg har hjulpet mennesker i livskriser med at navigere og finde en vej i livet.

Til daglig arbejder jeg med både kvinder og mænd, som ønsker at blive gravide. Men som af og til oplever at rejsen mod forældreskabet kan være utrolig kontrastfyldt, følelsesmæssigt. Nogle oplever sorgen opstå i det øjeblik det konstateres, at der skal hjælp til for at kunne skabe den familie som er ønsket, for andre kan det være i det øjeblik, at der ikke længere er hjerteblink at verdenen styrter sammen. Drømmene, en forestilling om livet, forældreskabet, en ny identitet og følelser om alt det som kunne være - er gået tabt.

Den følelsessæssige rejse i sorgen kan være utrolig svær at navigere i fordi vi ikke klædes på til at håndtere disse følelser. Det er en af grundene til jeg har uddannet mig yderlig for at kunne give dig den bedste hjælp og støtte. Så du har et trygt sted, hvor der er plads til dit tab, at du bliver set, hørt og hjulpet på rejsen som kommer efter - rejsen hjem til dig selv igen. 

Jeg tager udgangspunkt i en meget struktureret og tidsafgrænset metode, hvor du igennem 8 sessioner guides i din sorg og lærer at arbejde med uafsluttede følelser og ikke mindst klædes på til at håndtere livet efter tabet og de følelser du mærker.

Lad os connecte på de sociale medier - hvis du ikke er klar til at starte din rejse lige nu

Her finder du mig på de sociale medier