Har du brug for hjælp til at håndtere sorg?

Sorg kan være rodet

Vidste du, at der findes over 40 forskellige typer tab og at du igennem livet vil opleve flere forskellige slags? Var du klar over, at langt de færreste mennesker er blevet klædt på, som barn, til at håndtere, når hverdagen ændres drastisk pga. sorg over et tab?

Derfor kan sorgen (som er en helt normal følelse ovenpå et tab) fylde i en sådan grad, at det kan være svært at skabe plads til andet i tankerne og livet. For hvordan lever du et liv med smerten fra nogen eller noget, som du har mistet? Måske har du igennem tiden følt dig nødsaget til at lægge låg på dine følelser, af frygt for at skulle kigge på det, du har mistet, eller du oplever, at du sidder fast, og at intet af det du har gjort har virket som ønsket. 

Jeg kender til sorgen og jeg ved, at vi som mennesker sjældent er forberedt eller klædt på til at håndtere sorgen, når den kommer på besøg, uanmeldt uden varsel. Og selvom sorg er en naturlig reaktion på et følelsesmæssigt tab, så kan  sorgen ikke fixes eller gemmes væk med håbet om, at den forsvinder eller går over af sig selv.

Kunne du tænke dig at få hjæp til at håndtere den sorg, du oplever lige nu og blive i stand til at rumme den, mærke den og anerkende den, uden at du skal genopleve smerten igen og igen? Så er du havnet det rette sted, et sted, hvor der er plads til dig og de følelser du måske har båret rundt på så længe - et helle til at være dig. 

Kærlig hilsen

Jessie Egedal

Et tab som fører til emotionelle ændringer kan skabe enorm meget sorg ikke kun nu, men mange år ind i fremtiden

Mange føler det er som om deres verden er gået i stykker. Som om at ensomheden og følelsen af det hele er forkert skyller ind over dem - du er ikke alene om den følelse og om at mærke, hvor uoverskueligt det kan føles, at skulle håndtere sorgen og arbejde med den. Jeg kender til de konfliktende følelser, kroppen som stritter imod og tankerne, som har svært ved at forlies med det som er sket.

Det kan virke enormt skræmmende - for hvor der rum til alle de følelser du oplever lige nu, hvor er det trygt at åbne op og det mest sårbare og livsændrende du har oplevetnår vi som mennesker har det bedst med at være i det, som er ukompliceret og ikke gør ondt? Selv havde jeg gennem mange år lært at begrave mine følelser, tab og sorg, fordi jeg ikke var udstyret med redskaberne til at håndtere, når livet gjorde ondt.

Som barn lærte jeg at erstatte tab med andre ting, finde et rum indeni, hvor sorgen kunne være uden indblanding fra andre, uden at blive gjort forkert...

Senere i mit voksenliv har jeg lært, at der ikke findes lindring i at lade tiden gå, begrave mig i arbejde og håbe at følelserne  forsvinder af sig selv. For bearbejdelsen og lindringen opstod først, da jeg lærte, at navigere i sorgen, sætte ord på, og blive i stand til at se på mit tab uden at blive bragt tilbage til smerten. 

For at kunne guide dig, har jeg selv måtte forholde mig til den sorg, jeg har oplevet og båret rundt på - så jeg er i stand til i dag at guide dig på fineste vis. Du er ikke alene, men måske du har brug for at finde et sted, hvor det er trygt at sige alt højt.

Hvem er et sorgforløb for?

Hvis du oplever sorg og mærker det kan være svært at rumme livet - så behøver det ikke være sådan. Det er muligt at blive stærkere, og være i stand til at leve livet uden at være følelsesmæssigt fastlåst i fortiden med frygt for, hvad fremtiden bringer.

Måske du kan genkende dig selv i nogen af nedenstående:

 • Det er svært at navigere i dagligdagen
 • Du oplever, det er er svært at koncentrere dig (eks. du kan ikke samle tankerne om en bog eller opgaverne på jobbet)
 • Du ved ikke, hvordan du skal komme videre, selvom dine omgivelser mener, det er på tide at lægge sorgen bag dig
 • Oplever sorg fordi du ikke kan skabe den familie, du drømmer om uden at få hjælp
 • Sorg over at dine nærmeste ikke forstår dig
 • Sorg over at abortere
 • Sorg over at miste din baby/barn
 • Sorg over at du ikke kan se vejen frem i livet efter dit tab
 • Sorg over du ikke længere tror på, du kan blive gravid
 • Sorg over at have mistet en du elsker (partner/familiemedlem/kæreste eller ven)

Der findes mange typer af sorg - ens for dem alle er, at du med de rette redskaber og trin imod forandring og healing, kan blive i stand til at håndtere din sorg og have den som en del af dit liv uden at skulle genopleve smerten fra det du har mistet igen og igen.  

1-1 sorgforløb

8 ugers 1-1 sorgforløb - lær at navigere i sorgen og at vende tilbage til livet og glæden

8 ugers sorgforløb 1-1

1-1 sorgforløbet er for dig, som ønsker hjælp til at finde en vej igennem sorgen og blive i stand til at påbegynde en healingsproces, som gør det muligt at være i livet uden at føle dig forkert over at livet fortsætter.

Vi mødes 8 gange online eller fysisk i 1 time med ca. 7 dage imellem. Du vil trin for trin blive guidet igennem en metode, som hjælper dig til at bearbejde og heale den sorg, du måtte opleve. Og med støtte fra mig, hjælpes du til at finde en plads til sorgen, uden at du følelsesmæssigt bringes tilbage til fortidens smerte med frygt for, hvordan fremtiden skal se ud. Jeg anvender en gennemtestet metode som er blevet brugt igennem 25 år - som ligeledes er evidensbaseret. 

Læs mere om 1-1 forløbet

Sorggruppeforløb

Sorggruppeforløb for dig som ønsker at møde andre samme sted som dig

8 ugers sorg gruppeforløb, online

November starter et nyt sorggruppeforløb for kvinder - opstart pr. 04/11 2021

Tilmelding er åben nu - vi mødes online 8 torsdage af ca. 2 timer.

Sammen med en gruppe på max 6 kvinder vil du blive guidet igennem din sorg med hjælp af en bog og øvelser, som du får af mig. Så du hver torsdag klædes på til at takle den sorg, du måtte opleve uanset om den netop er sket eller om det er længere tid siden - Så du på denne måde hjælpes til at se på det du har mistet, uden at du genoplever smerten ved tabet igen og igen. 

Læs mere om sorggruppeforløbet for kvinder

Myter om sorg

 • Tiden heler alle sår
  • tid som faktor heler ikke din sorg, men din sorg kan fade i styrke og virke mindre kaftfuld. Det vil være nødvendig at agere på din sorg og gennem bearbejdning af sorgen kan du heale de følelser som fylder.
 • Hold dig optaget
  • Ved at sætte gang i projekter eller engagere dig i opgaver på jobbet, så bliver der ikke så meget tid til at tænke. Men det er desværre ikke vejen igennem sorgen - for den vil være der indtil du har modet til at kigge på den. 
 • Erstat tomheden med en ny
  • En ny graviditet/ ny kæreste/ nyt job osv.) Så kommer du videre. En erstatning vil ikke udfylde tomrummet - det er lidt som at tisse i bukserne og så er du tilbage, hvor det gør ondt.
 • Vær ikke ked af det, det var ikke meant to be!
  • Denne sætning negligerer den sorg og tab som du oplever og du fratages muligheden fr at sørge og give plads til de følelser der er forbundet med dit tab. 
 • Vær stærk - for din familie / kæreste / børn.
  • Det kan være svært at være stærk, når du har allermest brug for, at andre er stærke for dig. 
 • Jeg lader dig være alene
  • Giv ham/hende plads til at sørge. Ved at du overlades til dig selv, overlades du også til at takle de svære følelser alene. Og du har ofte ikke ressourcerne til at takle så svære følelser alene.
   • Med sætningen skærmer vi os for den som er i sorg, enten fordi vi ikke ved hvordan vi håndterer disse svære følelser, eller også fordi vi fra barnsben har lært at triste følelser skulle ignoreres, holdes for sig selv eller håndteres alene på værelset.  
Advanced Grief Recovery Specialist og Fertilitetscoach Jessie Egedal hjælper dig med at finde en vej i mørket

Om mig

Hej, mit navn er Jessie Egedal

Jeg er certificeret mastercoach i 2011 og er igennem årene blevet uddannet og certificeret fertilitets- og Grief Recovery specialist i England. Jeg har ligeledes, gennem 5 år, arbejdet som frivillig rådgiver på Livslinjen, hvor jeg har hjulpet mennesker i livskriser med at navigere i livet.

Til daglig arbejder jeg med kvinder og mænd, som ønsker at blive gravide. Men som af og til oplever at denne rejse mod forældreskabet kan være utrolig kontrastfyldt, følelsesmæssigt. Nogle oplever sorgen opstå i det øjeblik det konstateres, at der skal hjæp til for at kunne skabe den familie som er ønsket, for andre kan det være i det øjeblik, at der ikke længere er hjerteblink at verdenen styrter sammen. Drømmene, en forestilling om livet, en identitet og følelser om alt det som kunne være - er gået tabt.

Den følelsessæssige rejse i sorgen kan være utrolig svær at navigere i - hvorfor jeg har uddannet mig yderlig for at kunne give dig den bedste hjælp. Så du har et trygt sted, hvor der er plads til dit tab, at du bliver set, hørt og søttet til rejsen som kommer efter - rejsen hjem til dig selv igen, din healing. 

Jeg tager udgangspunkt i en meget struktureret og tidsafgrænset metode, hvor du guides gennem din sorg og lærer at arbejde med uafsluttede følelser og ikke mindst klædes på til at håndtere livet efter tabet og de følelser du mærker.