Bliv guidet og lær at bearbejde sorgen

Kære kvinde

Jeg ville ønske, du ikke sad her og læste på denne side, for siden du gør, har du oplevet dit hjerte er gået i 1000 stykker, din verden er ændret til ukendelighed, og har medført en smerte, du prøver at finde en vej i. Livet kan føles uoverskueligt, og det kan være svært overhovedet at se, hvordan din verden kan hænge sammen. Det forstår jeg godt.

Ofte mærkes påvirkningen fra et tab ikke kun psykisk, men også fysisk samt i dit privatliv, nære relationer og på jobbet. Og det er naturligt at du mærker, i kampen med sorg og tab, det kan være svært at skabe plads til andet i tankerne og livet. Så hvordan bearbejder du det, du har været igennem? Hvordan finder du en vej uden at lægge låg på dine følelser, uden at sidde fast i tabet, smerten og tristheden? 

Gennem tiden har jeg oplevet mange typer tab og jeg ved, at vi som mennesker sjældent er forberedt eller klædt på til at håndtere, når sorgen kommer på besøg. For selvom sorg er en naturlig reaktion på et følelsesmæssigt tab, så er der meget tabu forbundet med sorgen, som kan medvirke til, at der skabes distance mellem dig og din omverden, når sorgen ikke forsvinder, ikke kan fixes eller går over af sig selv med tiden.  Der hvor du er lige nu, behøver ikke være et sted fyldt med ensomhed eller isolation - føler du trøst i mine ord og en ro i at du kan blive hjulpet i mørket, så kontakt mig og lad os tale om dit tab.

Advanced Grief Recovery Specialist og Fertilitetscoach Jessie Egedal hjælper dig med at finde en vej i mørket

Mit navn er Jessie Egedal

Jeg er certificeret mastercoach i 2011 og er igennem årene blevet uddannet og certificeret fertilitets- og Grief Recovery specialist i England. Jeg har ligeledes, gennem 5 år, arbejdet som frivillig rådgiver på Livslinien, hvor jeg har hjulpet adskillige mennesker i livskrise med at navigere og finde en vej i livet.

Ud over at arbejde med sorg og tab, arbejder jeg også med kvinder, som ønsker at blive gravide. Men som oplever at rejsen mod forældreskabet kan være utrolig kontrastfyldt, fuld af nye følelser, tab og følelsesmæssig overbelastning. Nogle mærker sorgen opstå i det øjeblik det konstateres, at der skal hjælp til for at kunne skabe den ønskede familie, for andre kan det være i det øjeblik, at der ikke længere er hjerteblink at verdenen styrter sammen. Drømmene, en forestilling om livet, forældreskabet, en ny identitet og følelser om alt det som kunne være - er gået tabt.

Den følelsesmæssige rejse i sorgen kan være utrolig svær at navigere i, fordi vi ikke klædes på til at håndtere disse følelser. Det er en af grundene til jeg har uddannet mig yderlig som sorgvejleder, for at kunne give dig den bedste support og et trygt sted, hvor der er plads til sorgen og livet som det kan se ud efter tabet. 

Jeg tager udgangspunkt i en meget struktureret og tidsafgrænset metode, hvor du igennem 8 sessioner guides i din sorg og støttes til at bearbejde de uafsluttede følelser, tanker og drømme, du mærker i endnu større grad nu.

Gratis uforpligtende sorg samtale Er et sorgforløb noget for dig?
 • Det er svært at navigere i dagligdagen
 • Du oplever at din evne til at koncentrere dig og at fastholde koncentrationen er svært (eks. du kan ikke samle tankerne om en bog, opgaverne på jobbet eller være følelsesmæssigt tilstede med dine nære relationer)
 • Du ved ikke, hvordan du skal komme videre, selvom dine omgivelser mener, det er på tide at lægge sorgen bag dig / give slip / komme videre
 • Oplever sorg fordi du ikke kan skabe den familie, du drømmer om uden at få hjælp (fertilitetsbehandling, eller efter endt behandling uden et barn)
 • Sorg over at dine nærmeste ikke forstår dig
 • Sorg over at abortere
 • Sorg over at miste et spædbarn /barn
 • Sorg over ikke at kunne se vejen frem i livet efter dit tab
 • Sorg over du ikke længere tror på, du kan blive gravid
 • Sorg over at have mistet en du elsker (graviditet/barn partner/familiemedlem/kæreste eller ven)
 • Sorg over at mærke trished, være grådlabil, mærke at du bliver socialt distancet og måske kortluntet 
 • Du glemmer ofte og føler dig konfus

Der findes lidt over 4o forskellige livsbegivenheder, som kan føre til sorg - ens for dem alle er, at du med dette forløb, teknikker og trin, kan blive i stand til at bearbejde din sorg.  

Bliv i stand til at bearbejde dit tab

Jeg arbejder med et sorgforløb som er en gennemtestet og evidensbaseret metode, som trin for trin guider dig igennem dit tab, sorgens påvirkning på dig, og ikke mindst hvordan du bliver i stand til at begynde at bearbejde, det som er sket.

Forløbet er fordelt over 8 sessioner a en times varighed, med en uge imellem.  Hele vejen igennem forløbet fungerer jeg som en vejleder, der kan tage dig i hånden, når du har brug for det. Du vil ligeledes finde støtte i det udleverede materiale, som støtter og guider dig til at træffe de beslutninger, som føles rigtige for dig lige nu.

Hver gang vi mødes, tager du et lille skridt, så du langsomt finder et sted, hvor du bliver i stand til at udtrykke dine følelser, tanker og tabet. Sådan at du bliver i stand til at være i sårbarheden, håndtere og bearbejde sorgen uden at være kapret af tristheden resten af livet.

1-1 sorg forløb

At bearbejde alle typer tab, uanset om det er et dødsfald eller et følelsesmæssigt tab. 

Sorgforløbet har ikke til hensigt, at du skal glemme, tage afstand til, eller lukke ned for det som er sket, men at få det bedre følelsesmæssigt og blive i stand til at bearbejde sorgen og være i livet og mindes uden det skal være forbundet med smerte. 

Uanset om du ønsker at bearbejde din sorg sammen med andre mennesker i et gruppeforløb eller du ønsker at tage denne rejse alene, så handler et sorgforløb hos mig om, at du kan blive i stand til at bearbejde det som er sket, ved at tage det første lille skridt med ønsket om at få det følelsesmæssigt bedre. 

Men nogle gange kan det føles uoverskueligt og svært at finde den rette superlim for at kunne samle stumperne, følelserne og tankerne. Derfor er dette forløb med fokus på at du lærer at forstå din sorg, hvordan den påvirker dig (både bevidst og ubevidst), din omverden samt hvordan du kan være i livet med sorgen som en del af dig. 

Det vil være en rejse, som kræver du er villig til at være modig og at du er fuldstændig følelsesmæssig ærlig (overfor dig selv og mig) om alt det som er sket. Så du med de rette skridt vil opleve, at du kan begynde at bearbejde tabet, opleve forandringer ske i dig selv, din måde at leve på og ikke mindst mærke at du bliver stærkere og mere energifuld. Uden at være følelsesmæssigt fastlåst i smerten med frygt for, hvad fremtiden bringer.

Testimonials efter endt sorgforløb Invester i et sorgforløb og i bearbejdelse af dit tab
8 ugers 1-1 sorgforløb - lær at navigere i sorgen og at vende tilbage til livet og glæden

1-1 sorgforløb 

Vi mødes 8 gange online eller fysisk i ca. 1 time med ca. 7 dage imellem. Forløbet er sammensat så du for hver session guides igennem en gennemtestet og evidensbaseret metode (pt. den eneste i verden) med hjælp fra bog og øvelser, som vi vil tage udgangspunkt i når vi mødes og imellem sessionerne. På denne måde er der plads til dig klædes du på til at forstå dine mønstre, sorgen, hvordan du navigerer i den og lærer hvordan du kan bearbejde det som er sket. Du vil også få en forståelse for sorgen, uanset om den netop er opstået eller om det er længere tid siden. Samt påbegynde en healingsproces af det som er sket.

Med støtte hjælpes du til at finde en plads til sorgen, uden at du følelsesmæssigt bringes tilbage til fortidens smerte med frygt for fremtiden, så du kan være i livet igen. 

 

Sorggruppeforløb for dig som ønsker at møde andre samme sted som dig

Sorggruppe forløb 

Ved tilmelding til et gruppeforløb vil du være en del af en gruppe på op til 6 personer. Vi mødes over gange af ca 2 timers varrighed. For at du klædes bedst på, vil du modtage en bog og øvelser, som du vil arbejde med mellem sessionerne. Dette er for at du lærer at forstå sorgen, at navigere i den og ikke mindst blive bevidst omkring, hvordan den påvirker dig i din dagligdag.

Igennem forløbet er fokus at på at du med de rette trin bearbejder de føleleser som er forbundet med sorgen og lærer at se på det du har mistet, uden at du genoplever smerten ved tabet igen og igen.

Der starter løbende nye forløb op. Skriv dig op, og lidt om dit tab, så jeg kan matche dig bedst muligt.

 

Myter om sorg

 • Tiden heler alle sår
  • Tid som faktor heler ikke din sorg, men din sorg kan fade i styrke og virke mindre kaftfuld. Det vil være nødvendig at agere på din sorg og gennem bearbejdning af sorgen kan du heale de følelser som fylder.
 • Hold dig optaget
  • Ved at sætte gang i projekter eller engagere dig i opgaver på jobbet, så bliver der ikke så meget tid til at tænke. Men det er desværre ikke vejen igennem sorgen - for den vil være der indtil du har modet til at kigge på den. 
 • Erstat tomheden med en ny
  • En ny graviditet/ ny kæreste/ nyt job osv.) Så kommer du videre. En erstatning vil ikke udfylde tomrummet - det er lidt som at tisse i bukserne og så er du tilbage, hvor det gør ondt.
 • Vær ikke ked af det, det var ikke meant to be!
  • Denne sætning negligerer den sorg og tab som du oplever og du fratages muligheden fr at sørge og give plads til de følelser der er forbundet med dit tab. 
 • Vær stærk - for din familie / kæreste / børn.
  • Det kan være svært at være stærk, når du har allermest brug for, at andre er stærke for dig. 
 • Jeg lader dig være alene
  • Giv ham/hende plads til at sørge. Ved at blive overladt til dig selv, overlades du også til at takle de svære følelser alene. Og du har ofte ikke ressourcerne til at takle tabet og sorgen alene.
   • Med sætningen skærmer vi os for den som er i sorg, enten fordi vi ikke ved hvordan vi håndterer disse svære følelser, eller også fordi vi fra barnsben har lært at triste følelser skulle ignoreres, holdes for sig selv eller håndteres alene på værelset.  
Lad os connecte på de sociale medier