Sorgforløb og sorgbearbejdelse

Velkommen

Jeg ville ønske, du ikke sad her og læste på denne side, for siden du gør, har du oplevet dit hjerte er gået i 1000 stykker, din verden er ændret til ukendelighed, og har medført en smerte, du prøver at finde en vej i. Livet kan føles uoverskueligt, og det kan være svært overhovedet at se, hvordan din hverdagen skal hænge sammen. Det forstår jeg godt.

Ofte mærkes påvirkningen fra et tab ikke kun psykisk, men også fysisk samt i dit privatliv, nære relationer og på jobbet. Og at det er naturligt at du mærker, i kampen med sorg og tab, det kan være svært at skabe plads til andet i tankerne og livet. Så hvordan bearbejder du det, du har været igennem? Hvordan finder du en vej uden at lægge låg på dine følelser, uden at sidde fast i tabet, smerten og tristheden? 

Gennem tiden har jeg oplevet mange typer tab og jeg ved, at vi som mennesker sjældent er forberedt eller klædt på til at håndtere, når sorgen kommer på besøg. For selvom sorg er en naturlig reaktion på et følelsesmæssigt tab, så er der meget tabu forbundet med sorgen, som kan medvirke til, at der skabes distance mellem dig og din omverden, når sorgen ikke forsvinder, ikke kan fixes eller går over af sig selv med tiden.  Der hvor du er lige nu, behøver ikke være et sted fyldt med ensomhed eller isolation - føler du trøst i mine ord og en ro i at du kan blive hjulpet i mørket, så kontakt mig og lad os tale om dit tab.

Advanced Grief Recovery Specialist og Fertilitetscoach Jessie Egedal hjælper dig med at finde en vej i mørket

Når vi ikke længere kan være dem, vi hidtil har været

Den følelsesmæssige rejse med sorgen kan være utrolig svær at navigere i, fordi vi ofte ikke er blevet klædt på til at håndtere disse stærke følelser.

Som certificeret sorgvejleder, ønsker jeg at give dig den bedste support og et trygt sted, hvor der er plads til sorgen og livet som det kan se ud efter tabet. 

Jeg tager udgangspunkt i en evidensbaseret metode, som er meget struktureret og tidsafgrænset. Det betyder, at du i den tid vi arbejder sammen ikke fastholdes i smerten over en længere periode, men at du langsomt guides igennem 8 sessioner og støttes i din sorg til at bearbejde de uafsluttede følelser, tanker og drømme, du mærker efter dit tab.

Som en del af dit forløb gør jeg også brug af coachingteknikker som jeg har brugt siden 2011, hvor jeg blev certificeret mastercoach og efterfølgende er certificeret Grief Recovery specialist i England. Det betyder meget for mig at den støtte du tilbydes er baseret på rummelighed og nærvær. 

Ud over at arbejde med sorg og tab, arbejder jeg også med kvinder, som oplever infertilitet og hvor graviditeten ikke er en selvfølge. Og som oplever at rejsen mod forældreskabet kan være utrolig kontrastfyldt, fuld af nye svære følelser, tab og følelsesmæssig overbelastning. 

Gratis uforpligtende sorg samtale

Kan du genkende dig selv i et eller flere udsagn?

 Så kan et sorgforløb være noget for dig

 • Det er svært at navigere i dagligdagen
 • Du oplever at din evne til at koncentrere dig og at fastholde koncentrationen er svær (eks. du kan ikke samle tankerne om en bog, opgaverne på jobbet eller være følelsesmæssigt tilstede med dine nære relationer)
 • Du ved ikke, hvordan du skal komme videre, selvom dine omgivelser mener, det er på tide at lægge sorgen bag dig / give slip / komme videre
 • Oplever sorg fordi du ikke kan skabe den familie, du drømmer om uden at få hjælp (fertilitetsbehandling, sekundær infertilitet eller efter endt behandling uden et barn)
 • Sorg over at dine nærmeste ikke forstår dig
 • Sorg over at abortere
 • Sorg over at miste et spædbarn /barn
 • Sorg over ikke at kunne se vejen frem i livet efter dit tab
 • Sorg over du ikke længere tror på, du kan blive gravid
 • Sorg over at have mistet en du elsker (graviditet/barn partner/familiemedlem/kæreste eller ven)
 • Sorg efter en skilsmisse
 • Sorg over at mærke trished, være grådlabil, mærke at du bliver socialt distancet og måske kortluntet 
 • Du glemmer ofte og føler dig konfus

Der findes lidt over 4o forskellige livsbegivenheder, som kan føre til sorg - ens for dem alle er, at du med dette forløb, teknikker og trin, kan blive i stand til at bearbejde din sorg.  

5 ting du skal vide om dette sorgforløb og hvorfor det er anderledes end andre forløb

 • Sorgforløbet er opbygget ud fra en evidensbaseret og gennemtestet metode
 • Trin for trin guides du igennem dit tab og støttes til at blive i stand til at bearbejde de følelser, som er opstået efterfølgende dit tab
 • Forløbet er fordelt over 8 sessioner a en times varighed, med en uge imellem.  Hele vejen igennem fungerer jeg som en støttende vejleder, der tager dig i hånden, når du har brug for det
 • Du vil ved tilmelding modtage en bog med posten fra mig, som guider dig  igennem forløbet - så du bliver i stand til at træffe de for dig rigtige valg
 • Hver gang vi mødes, tager du et lille skridt, så du langsomt finder et sted, hvor du er i stand til at udtrykke dine følelser, tanker og dit tab. Sådan at du kan være i sårbarheden, håndtere og bearbejde sorgen uden at være kapret af tristheden resten af livet.
 • Dette er ikke et terapi forløb - tilgangen vil være guidende og vejledende 

Når du har gennemført et sorgforløb

Vil du være i stand til at bearbejde alle typer tab, uanset om det er et dødsfald eller et følelsesmæssigt tab. 

Sorgforløbet har ikke til hensigt, at du skal glemme, tage afstand til, eller lukke ned for det som er sket, men at få det bedre følelsesmæssigt og blive i stand til at bearbejde sorgen, være i livet og mindes uden det skal være forbundet med smerte. 

Uanset om du ønsker at bearbejde din sorg sammen med andre mennesker i et gruppeforløb eller du ønsker at tage denne rejse alene, så handler et sorgforløb hos mig om, at du kan blive i stand til at tage det første lille skridt med ønsket om at få det følelsesmæssigt bedre. 

Det kan føles uoverskueligt og svært at få stumperne til at passe sammen efter et tabt. Derfor har dette forløb  fokus på, at du lærer at forstå din sorg, hvordan den påvirker dig (både bevidst og ubevidst) og din omverden samt hvordan du kan være i livet med sorgen som en del af dig. 

Det vil være en rejse, som kræver du er villig til at være modig og at du er fuldstændig følelsesmæssig ærlig (overfor dig selv og mig) om alt det som er sket. Så du med de rette skridt kan blive i stand til at bearbejde følelserne, forstå sorgens påvirkning på dig, opleve forandringer ske i dig, din måde at leve på og ikke mindst mærke at du bliver stærkere og mere energifuld. 

sorgforløb testimonials

Hører du ofte disse sætninger i forbindelse med dit tab?

hvis ja, så er det alle myter om, hvordan vi skal håndtere sorgen

 • Tiden heler alle sår
  • Tid som faktor heler ikke din sorg, men din sorg kan fade i styrke og virke mindre kaftfuld. Det vil være nødvendig at agere på din sorg og gennem bearbejdning af sorgen kan du heale de følelser som fylder.
 • Hold dig optaget
  • Ved at sætte gang i projekter eller engagere dig i opgaver på jobbet, så bliver der ikke så meget tid til at tænke. Men det er desværre ikke vejen igennem sorgen - for den vil være der indtil du har modet til at kigge på den. 
 • Erstat tomheden med en ny
  • En ny graviditet/ ny kæreste/ nyt job osv.) Så kommer du videre. En erstatning vil ikke udfylde tomrummet - det er lidt som at tisse i bukserne og så er du tilbage, hvor det gør ondt.
 • Vær ikke ked af det, det var ikke meant to be!
  • Denne sætning negligerer den sorg og tab som du oplever og du fratages muligheden fr at sørge og give plads til de følelser der er forbundet med dit tab. 
 • Vær stærk - for din familie / kæreste / børn
  • Det kan være svært at være stærk, når du har allermest brug for, at andre er stærke for dig. 
 • Jeg lader dig være alene
  • Giv ham/hende plads til at sørge. Ved at blive overladt til dig selv, overlades du også til at takle de svære følelser alene. Og du har ofte ikke ressourcerne til at takle tabet og sorgen alene.
   • Med sætningen skærmer vi os for den som er i sorg, enten fordi vi ikke ved hvordan vi håndterer disse svære følelser, eller også fordi vi fra barnsben har lært at triste følelser skulle ignoreres, holdes for sig selv eller håndteres alene på værelset.  
Lad os connecte på de sociale medier