Artikler og podcast

Podcast

Podcast med fertilitetscoach Jessie Egedal - Tro, håb og barnløshed

Magasinet Vores Børn

Artikler med Jessie Egedal

Lotte er sekundær infertil

”Det var nærmest som at få en dødsdom”

Lotte Møller-Lind og hendes mand ønskede sig en lillesøster eller -bror til deres dreng, men Lotte kunne pludselig ikke blive gravid. 

Hun er sekundært infertil, og måtte igennem flere runder af fertilitetsbehandling før der var gevinst. Hun blev mødt med manglende forståelse for at ønske sig mere end ét barn - og kæmpede selv med en følelse af grådighed.

Af Sofie Winther Askgaard

Klik her og læs hele artiklen

Magasinet GRAVID

Jeg mistede tilliden til min krop

 

“Jeg havde en klar fornemmelse af, at graviditeten var anderledes end de to, jeg havde oplevet før, og mine graviditetssymptomer var hurtigt aftagende.”


Anne-Kathrine og hendes mand, Alexander, have i forvejen to børn og havde været igennem to gode graviditeter, da Anne-Kathrine blev gravid i slutningen af 2019. Men allerede fra begyndelsen kunne hun mærke, at noget ikke var, som det plejede at være. I sine forrige graviditeter havde parret fravalgt scanninger, men fordi hun havde en dårlig mavefornemmelse tog parret denne gang imod tilbuddet.

“Da scanneren blev placeret på min mave, kunne jeg med det samme se, at det ikke var, som det skulle være. Det var ingen bevægelse, og der var ingen hjertelyd. På bunden af min livmoder lå der et lille, livløst foster.” ​
Sorgen kan være kæmpestor, når man aborterer. Også selvom det sker inden for de første tolv uger. For med aborten forsvinder også drømmen om alt det, der kunne have været."
 
​Af Lisa Marie Kongsgaard

Helsingør Business+ magasin

Artikel om Jessie Egedals personlige oplevelse med barnløshed, tab og sorg

august 2022

"Vi blev ved og ved med at prøve, og gang på gang blev vi skuffet. Det er vildt hårdt, fordi man bliver ramt på så mange måder, siger hun og fortsætter:

- Det er, som om man konstant er på overarbejde. Du holder aldrig fri for tankerne og kan ikke bare lægge det til side. Bekymringerne kører non-stop rundt i hovedet på dig og frygten for aldrig at blive mor overskygger alt. For hvem er jeg så?"

 

Jessie Egedal

Klik her og læs hele artiklen